Nasi met Kip €5,00

DSC_2444

We gaan weer een uitermate makkelijk en heerlijk recept maken voor 4 personen! Nasi met gebakken ei er doorheen en natuurlijk niet te missen: KIP! Na 45 minuten ben je al klaar om aan te vallen! Dit is een all-day recept die je makkelijk in elkaar zet als je veel honger hebt! En hebben jullie het gezien?! Voor ongeveer €5,00 heb je dit gerecht al op tafel staan! ( Ligt er natuurlijk aan waar je de kip koopt en hoeveel..!)

Zijn jullie hongerige studentjes klaar om te beginnen?

DSC_2435

Ingrediënten:

500 gr. Basmati rijst
1/2 tl Garnalenpoeder (ook wel ‘Trasi’, deze vind je bij de toko)
6 Takjes selderij
4 Eieren

400 gr. Kipfilet
1/2 Komijnpoeder

3 el Ketjap Manis ( zoete ketjap)
2 Plakjes gember
1 1/2 Maggi buillon  blokjes
3 Grote tenen knoflook
1 ui
zwarte peper
olie

Tip:  Eet dit gerecht met Satésaus over de nasi en kip en hij is nog veel lekkerder! Wat kroepoek erbij en hij is helemaal compleet!

Stap 1

DSC_2436

Kook de rijst volgens de wijze die op de verpakking staat of doe het in een rijstkoker.

Stap 2

DSC_2437

Snij de takjes selderij en ui fijn en snij 2 plakjes van de gember af. Was de selderij wel eerst goed af met water, hier zit nog veel zand tussen! De kipfilet moet ook gesneden worden, snij deze in plakken.


Stap 3

DSC_2440

Nu gaan we de kip marineren. Je hebt hier kom een kom bij nodig. Haal een teentje knoflook door de knoflookpers. Doe de kip in de kom en doe hier de geperste knoflook bij. Voeg hier 1 tl zout en 1 tl zoete ketjap aan toe. Roer dit goed door en dek het af. Laat dit 15 minuutjes goed intrekken!


Stap 4

DSC_2438DSC_2441

Kluts nu de 4 eieren in een kom. Doe hier wat zwarte peper en zout bij.  Bak hiervan 2 dunne omeletten. Als je dat gedaan hebt snij de omeletten dan in reepjes.


Stap 5
Als de rijst klaar is zet deze dan in een schaal en maak het flink los van elkaar! Er mogen geen klompjes rijst meer inzitten. 


Stap 6
Verhit ongeveer 3 eetlepels olie in een grote (wok) pan. Bak hierin de 2 plakjes gember tot ze helemaal bruin zijn. Haal deze er daarna uit. Bak nu de uien goudbruin. Zet het vuur nu op middelhoog vuur. Voeg nu de 1/2 tl Trasi, zwarte peper, 2 teentjes geperste knoflook, 1,5 buillon blokjes en 3 el Ketjap hieraan toe. Meng dit goed door elkaar.

Stap 7

DSC_2442

Doe nu ook de rijst erbij. Roer deze goed door elkaar totdat het ketjap-mengsel met alle ingrediënten goed door de rijst zijn gemengd. Dit kan je zien aan de kleur van de rijst, die word bruin door de ketjap. De rijst moet dus ongeveer gelijkmatig bruin zijn. Proef nu of de rijst zout genoeg is, zo niet, voeg dan nog wat zout hieraan toe. Doe nu de selderij erbij en roer deze er goed doorheen.

Stap 8

DSC_2443

Maak het vuur uit en schep de nasi in een schaal. Leg de ei reepjes er overheen.

Stap 9

Bak nu de kipfilet gaar. Als je niet zeker weet of het al gaar is snij dan het stukje kipfilet in het midden open en kijk of deze al wit van kleur is en gaar genoeg.

Stap 10

DSC_2444

Klaaar! Nu kunnen jullie je eigen nasi maken:) TIME TO EAT!


Eet smakelijk iedereen!:)

Plaats een reactie